Salı, Aralık 06, 2005

PİRİNÇ SALATASI


Malzemeler
Pirinç, havuç, maydanoz, salatalık turşusu, dereotu, konserve mısır, taze soğan, haşlanmış minik minik doğranmış tavuk eti,sıvıyağ, limon (malzemelerin miktarları istediğiniz kadar olabilir)
Yapılışı
Pirinç sıvıyağda kavrulup, tuz eklenip normal pilav yapılır ve demlendirilir. Soğumaya yakın karıştırma işlemini yapacağımız geniş bir kaba alınır.İçine rendelenmiş havuç, küçük küçük doğranmış salatalık turşusu, dereotu, maydanoz, taze soğan ve tavuk eti katılır. Tuz ve limon suyu eklenip pirinçler ezilmeden yavaşça karıştılır.

2 yorum:

  1. merhaba,
    pirinc salatasini birde sumakla denediniz mi? Sumak+dereotu+maydanoz ve taze sogan. Harika bir tak. Böylede cok güzel. Ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  2. En kısa zamanda deneyeceğim, teşekkürler.

    YanıtlaSil