Cuma, Aralık 09, 2005
Misket Köfteli Sebzeli Pilav
Çocuklara sebze yedirme umuduyla yaptığım bir pilav, cazip gelsin diye köftecikler koydum içine ama onlar bezelye ve havuçları tabağın kenarına ayıklayıp sadece köfte ve pilavı yediler.
Malzemeler
1,5 su bardağı baldo pirinç
2,5 su bardağı sıcak su
1 avuç arpa şehriye
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 havuç
4 yemek kaşığı bezelye konservesi
150 gr kıyma
tuz, karabiber
Yapılışı
Pirinci 1 saat önceden ılık tuzlu suya ıslatıyoruz. Tencereye sıvıyağı koyup küçük küpler halinde doğranmış havucu biraz soteliyoruz. Arpa şehriyeyi katıp hafif pembeleşene kadar
karıştırıyoruz.Tereyağını ekliyoruz. Yıkanıp süzülmüş pirinci ve tuzu ekleyip 5 dakika kadar kavuruyoruz. Suyunu ve bezelyeleri ekleyip kapağı kapatıyoruz.Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirip demlenmeye bırakıyoruz. Kıymayı tuz ve karabiberle yoğurup minik köfteler yapıyoruz. Bu köfteleri küçük bir tavada yağda kızartıyoruz. Demlenmiş olan pilavımıza ekleyip karıştırıyoruz. Afiyet olsun.
Pilav yaparken biraz tereyeğı kullanmadan edemiyorum, mis gibi kokutuyor ve lezzet veriyor. Ama tereyağını, şehriyeyi pembeleştirdikten sonra, pirinçleri koymadan hemen önce koyuyorum. Böylece yağ hem yanmıyor, kokusundan ve tadından birşey kaybetmiyor, hem de pilavın rengini bozmuyor.
Merhaba,
YanıtlaSilSiteniz cok hos gozukuyor. Tariflere bayildim. Ellerinize saglik!
Sevgiler
Ziyaretiniz için teşekkürler, yeni yorumları okumak beni mutlu ediyor.
YanıtlaSilmerhaba
YanıtlaSilSitenizin sıcacık bir havası var.
Tariflerinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim.
Başarılarınızın devamını diliyorum.
melek
Merhaba Melek,
YanıtlaSilZiyaretiniz ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.