Perşembe, Aralık 29, 2005

KREMALI İNCİRLİ TATLI


Geçen ay Birsen'in okulundan bir öğretmen arkadaşında yemiştik bu tatlıyı,herkes çok beğenmişti.(teşekkürler Dilek) Birsen tarifini almış, evdekiler o kadar beğenmişler ki aldığı hafta iki defa yapmış, bana da hemen tarifi yazdırdı. Ben de bir aydır 3-4 defa yaptım, ama bazen fotoğraf çekemedim, bazen de çektiğim resimler iyi çıkmadı, o yüzden yazmak ancak mümkün olabildi.

(Bu tatlının bir de öğretici yanı oldu benim için; site için fotoğraf çektiğinde , görüntülerin iyi çıktığından emin olmadan sakın tabaktakini yeme!)


Malzemeler

2 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı un
10 tane kuru incir
1 su bardağı ceviziçi
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tereyağ (borcamı yağlamak için)

Kreması için;
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı tozşeker
3 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağ

Yapılışı

Cevizleri iri olacak şekilde çekin veya bıçakla doğrayın. İncirleri 15 dakika ılık suda bekletip, küçük küçük doğrayın.Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıncaya kadar (mikserle 5 dak.) çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip 1 dakika daha çırpın. İncir ve cevizleri ekleyip karıştırın. Tereyağıyla yağlanmış borcama dökün. (Pişireceğiniz borcam en az 7-8 cm derinlikte olmalı, yoksa üzerinde krema ekleyecek yer kalmaz.) 180 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. (yumurtalı olduğu için çok çabuk kızarıyor, hemen çıkarmayın iyice kızarıp, pişmesini bekleyin) Çıkarıp ılınmaya bırakın.

Kreması için; süt,yumurta, un ve şekeri çırpın, karıştırarak pişirin. 2 dakika kaynadıktan sonra ocaktan indirip tereyağını ekleyin. Karıştırarak yağı eritin. 10 dakika bekletip, ılınmış olan tatlının üzerine dökün. Soğuduktan sonra dilim dilim keserek servis yapın. Afiyet olsun.



19 yorum:

  1. cok lezzetli olmuş
    eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. sazıyecım harıka gorunuyor en kısa zamanda yapacagım.

    YanıtlaSil
  3. Yap, yap tadıda harika oluyor.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Saziye,
    Tatli nefis gorunuyor. Ben de bu tatlinin muhallebisini yaptigim havuc tatlisinin uzerine koymak icin. Ancak sadece unla kivamini tuturamadim, bir corba kasigindan biraz az misir nisastasi da ekeleyerek muhallabeyi elde ettim. Cok isime yaradi. Tesekkurler...

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Pıtırcık,
    Evet bu muhallebinin kıvamı pek koyu olmuyor. Altındaki keki kuru olduğu için, sulu bir muhallebiyle tatlı kıvamını yakalamak daha kolay oluyor. Ama pek çok tatlıda kullanılabilecek, lezzetli bir muhallebi. Kıvamıda ihtiyaca göre ayarlanabilir.
    Bu arada, havuç tatlısını nasıl yaptın?

    YanıtlaSil
  6. Havuc tatlisini havuclari seker ile haslayip, tarcin ve petibor biskuvi ile karistirarak yaptim. Dr. Oetker'in tarifinde uzerine krema diyordu ama ben krema yerine senin muhallebiyi yaptim. Bu tarifi bizim sitede de yayinlayacagim. Beklerim:)

    YanıtlaSil
  7. Bu tatlıyı mutlaka deneyeceğim.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Biz çok sevdik bu tatlıyı Beyhan, umarım sizde seversiniz.

    YanıtlaSil
  9. bu tatlıyı ben de yaptım ama kek kısmı çok kalın oldu. Gerçi tam pasta gibi çok güzel ama, neden benim kekim o kadar kabarık?
    Daha büyük borcama yapsam da muhallebi az gelecek
    Şale

    YanıtlaSil
  10. merhaba
    güzel tarifleriniz için teşekkürler.
    incirli tatlıları çok seviyoruz.
    bu tatlıyı yapmak istiyorum.acaba
    sizin kullandığınız borcamın boyutları
    neydi?
    sevgiler
    meral

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Şale, benim yaptığım kekte fotoğrafta görülenden biraz daha kabarık oluyor, üzerine krema koyunca biraz indi.

    Sevgili Meral, 20x30 cm ebatında bir borcam kullandım.

    YanıtlaSil
  12. Merhaba;
    Tarifinizi denedim,çok leziz oldu.Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  13. merhaba Şaziye hanım, bu tatlı tarifinizde ufak tefek bir iki değişiklik yaparak denedim (şeker miktarını azaltıp, inciri çoğalttım ve kremanın içine un yerine buğday nişastası katıp, pastanın üzerine tarçın serpip servis yaptım).

    çok güzel bir tatlı oldu. çok teşekkürler...

    gülce

    YanıtlaSil
  14. tatlinizi yaptim ve cok begendim, elinize saglik

    YanıtlaSil
  15. Şaziye hanım
    Tatlınızı denedin ve süper oldu.Bu güzel tarif için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  16. Merhaba Saziye

    Haftasonu iftartatlisi olarak Kremali incir Tatlisini yaptim.Ilk defa yapmama ragman süüüper oldu! Misafirlerim bayidi. Görümcemin beyi, herseyi sevmez o bile 2kinci parcayi rica etti. Sana ve Birsene sonsuz tesekkür ederim.Ayrica sahane bir sayfan var, devamin icin basarilar dillerim.

    YanıtlaSil
  17. merhabalar
    bende bu tarifi biliyorum ama biraz farklılık yapıyorum kremanın içine soğuduktan sonra 1 paket krem şanti katıyorum kaıştırıyorum o şekilde kekin üzerine döküyorum ve servisten önce üzerine bir miktarda kakao serpiyorum çok güzel oluyor

    YanıtlaSil
  18. şaziye hanım tarifinizi az evvel yaptım şimdi soğumakta. ama benim krema ölçilere tam uymama rağmen biraz cıvık oldu. soğudukça toparlanmasını ümit ediyorum...

    YanıtlaSil
  19. ayrıca kullandığınız boyutlar küçük gibi geldi bana. sizinkinden daha büyük ölçülü borcam kullandığım halde resimdeki gibi ince olmadı benimki. neyse soğuduğu zaman yine yazarım. çok nefis olacağı kesin zaten...

    YanıtlaSil