Ad:
Konum: izmit, Türkiye

İletişim: mutfakguncesi@gmail.com

Salı, Aralık 06, 2005

PİRİNÇ SALATASI


Malzemeler
Pirinç, havuç, maydanoz, salatalık turşusu, dereotu, konserve mısır, taze soğan, haşlanmış minik minik doğranmış tavuk eti,sıvıyağ, limon (malzemelerin miktarları istediğiniz kadar olabilir)
Yapılışı
Pirinç sıvıyağda kavrulup, tuz eklenip normal pilav yapılır ve demlendirilir. Soğumaya yakın karıştırma işlemini yapacağımız geniş bir kaba alınır.İçine rendelenmiş havuç, küçük küçük doğranmış salatalık turşusu, dereotu, maydanoz, taze soğan ve tavuk eti katılır. Tuz ve limon suyu eklenip pirinçler ezilmeden yavaşça karıştılır.

2 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

merhaba,
pirinc salatasini birde sumakla denediniz mi? Sumak+dereotu+maydanoz ve taze sogan. Harika bir tak. Böylede cok güzel. Ellerinize saglik

12/12/2005 10:23:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

En kısa zamanda deneyeceğim, teşekkürler.

12/13/2005 07:35:00 ÖS  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa